content
18.01.2018

Begin je jaar goed!

Elk jaar nemen miljoenen mensen over de hele wereld zich een aantal goede voornemens voor. Een goed begin van het jaar zou je zeggen. Echter, onderzoek wijst uit dat 80% hiervan het na de eerste weken alweer voor gezien houdt… en dat is nu! De bekendste goede voornemens zijn: meer bewegen, afvallen en stoppen met roken. Om je een hart onder de riem te steken, benoemen we hieronder de voordelen van deze voornemens.   Voordelen van meer bewegen: Meer bewegen verlaagt je cholesterol, waardoor de kans op hart- en vaatziekten kleiner wordt; minder snel een hoge bloeddruk of diabetes; sterkere spieren en botten, een betere mobiliteit van gewrichten; een hogere weerstand en minder vatbaar voor infecties; een belangrijk hulpmiddel om stress te verminderen; je verliest gewicht.

Voordelen van afvallen: 
Afvallen verlaagt je cholesterol, waardoor de kans op hart- en vaatziekten kleiner wordt; minder snel een hoge bloeddruk of diabetes; bij een gezond gewicht is de kans op gewrichtsklachten kleiner; betere slaap en een hogere concentratie; over het algemeen ben je minder vaak ziek en leef je langer. 

Voordelen van stoppen met roken in het eerste jaar: 
Na 20 minuten daalt de bloeddruk en hartslag; na 12 uur is het niveau van koolstofmonoxide in het bloed weer normaal; na 12 weken is het risico op een hartaanval gedaald en de longfunctie verbeterd; na 1-9 maanden is de rokershoest weg en heb je meer lucht; na 1 jaar is het risico op hart- en vaatziekten inmiddels gehalveerd. Voornemen is één ding, het ook daadwerkelijk volhouden is een tweede. Heel veel succes!

content

Copyright 2012 Picsal Media